HemSnapshotsNy utmaning: Skriva krönikor i Mora Tidning

Ny utmaning: Skriva krönikor i Mora Tidning

Det är knap­past en hem­lig­het att jag är en Mora-pat­ri­ot. Trots att jag bor i fina Hammarby Sjöstad tar jag var­je chans jag får att fyl­la lung­or­na med dalaluft.

Och det finns för­stås bara ett lag – Mora IK.

Därför blev jag rejält stolt och näs­tan rörd till tårar när Mats LaggarMora Tidning hör­de av sig och und­ra­de om jag vil­le bli gäst­krö­ni­kör. Jag sva­ra­de själv­klart ja på studs, för en sådan ära tac­kar man för­stås inte nej till!

Eller ”ja på studs” är något av en över­drift. Självklart var jag tvung­en att för­ank­ra det hos led­ning­en på Expressen först. Men det gick bra och från och med nu kan jag allt­så stolt titu­le­ra mig ”krö­ni­kör” på Mora Tidning!

Nu råkar för­vis­so tv-jour­na­li­stik vara min grej. Det inne­bär att jag främst skri­ver tal­ma­nus (som är rätt annorlun­da från skrift­språk) och att jag ald­rig ägnar mig åt någon form av pri­vat tyc­kan­de i min pro­fes­sio­nel­la rap­por­te­ring. Krönikor är inte direkt en själv­klar kom­pe­tens, milt uttryckt.

Men det får bli ett pro­blem för en annan dag. Just nu tän­ker jag bara gläd­jas åt det fina beskedet!

Lisah Silfwer
Lisah Silfwerhttps://lisahsilfwer.com
Lisah Silfwer är nyhetsankare, programledare, journalist och fotograf, men känns oftast igen som ”Hej TikTok!” Lisah arbetar idag på Expressen, men har tidigare arbetat som nyhetsankare och grävande journalist på TV4Nyheterna.